top of page
  • Joanna

Bästa starten på veckan - 4 enkla steg

Uppdaterat: 29 aug. 2022

Måndag igen….


Hur börjar du dina veckor? Är måndag morgon förknippad med känslan ”Å nej, nu är det måndag igen”? Eller är du en av dem som tänker ”Yes, äntligen måndag?”. Oavsett vilket så innebär måndag starten av en ny vecka. Din vecka! Det är en vecka då du har möjlighet att styra vad du vill ska hända under veckan och vilka resultat du vill arbeta för att uppnå.


Måndag morgnar är viktiga för mig. För att jag ska nå dit jag vill under veckan är det viktigt för mig att starta veckan på rätt sätt. Jag ska därför dela med mig av ett av mina framgångstips som gör att jag startar min vecka på allra bästa sätt. Det är 4 enkla steg som ser ut så här:


1. Rätt tillstånd

HUR JAG GÖR: När jag ska prestera, ser jag alltid till att först sätta mig i ett bra mentalt och känslomässigt tillstånd. Det är speciellt viktigt när jag gör min måndagsrutin! Jag börjar därför morgonen med minst 10 minuter yoga. Genom att aktivera min kropp frisätts en massa härliga hormoner och signalsubstanser som göra att jag mår bättre.


DIN TUR: Hur gör du för att komma in i rätt tillstånd? Om yoga inte är din grej så kanske det funkar bättre med en löprunda? Eller så kanske du föredrar att spela lite härlig musik och gunga med till samtidigt som du njuter av den första koppen kaffe eller te? Du vet ju bäst vad som fungerar bra för dig!


2. Sätt 3 önskade resultat / mål

HUR JAG GÖR: Sedan sätter jag mina 3 önskade resultat eller mål för veckan. Jag väljer att ta upp de tre som är viktigast för mig under denna vecka. Dessa har jag med mig under veckan och låter de få styra mitt agerande och mina prioriteringar för att säkerställa att jag lyckas med dessa.


DIN TUR: Vad är viktigt för dig den här veckan? Varje måndag får du en ny chans! Du kan själv bestämma vad du vill prioritera den här veckan. Vad är ditt fokus? Vad skulle göra dig så där otroligt glad om du lyckades med den här veckan?


3. Planera veckan

HUR JAG GÖR: Nu tittar jag över min kalender för veckan. Jag har sedan tidigare blockerat tid i min kalender. Det här är nyckeln för att jag själv ska kunna styra över min kalender och säkerställa att jag lägger tid på det som är viktigt för mig. Om inte jag har en egen plan så kommer jag bara att vara en del av någon annans plan, och det kommer inte leda till att jag når de resultat som gör mig lycklig. Jag bokar därför in de aktiviteter/tider jag behöver göra för att nå mina önskade resultat.


DIN TUR: Hur ser din kalender ut? Överplanerad? Lever du med inställningen att ”du inte har tid”? Det var tidigare ett av mina vanligaste svar – ”Jag har inte tid”. Då kan jag berätta att du har lika lite eller lika mycket tid som alla andra. Vi får alla 168 timmar varje vecka. Och vi har alla valet vad vi vill göra med dessa 168 timmarna.

Vad är det du behöver säga nej till för att frigöra tid i din kalender? Vad ä det du vill prioritera ner? Genom att säga nej till vissa saker möjliggör du att säga ja till det som är viktigt för dig. Och livet är för kort för att inte göra det som gör dig lycklig. Ta chansen!


4. Kör!

HUR JAG GÖR: För mig är det viktigt att snabbt komma till action. Då känner jag att jag är på gång och har då lättare att ta fortsatta steg. Så jag brukar planera in ett litet stag som jag kan ta på en gång, gärna redan på måndag förmiddag för att jag ska komma ett steg närmare mina önskade resultat.

Och under hela veckan så kör jag sedan på och håller koll på min progress. För när jag når mina resultat då är det dags att fira!


DIN TUR: Vilket kommer bli ditt första viktiga steg? Hur kommer det kännas när du tagit steget? Hur bra känns det inte att vara på väg att realisera det som är viktigt för just dig?


På detta sätt startar jag min vecka i 4 enkla steg. Jag hoppas att du får stor nytta av tipset och att du också snart är på god väg att realisera de resultat som är viktiga för dig! Kan jag så kan också du! Jag vet att du är helt fantastisk och att du är väl värd all framgång!


Let’s level up! ⭐

/Joanna28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page