top of page
  • Skribentens bildJoanna

Bra semester med bra humör - Tips 10

En bra semester skapas av många dagar med bra humör! Men hur gör man för att slippa sura miner under semesterdagarna?

Vi har satt ihop en lång lista av tips med aktiviteter som får dig att komma in i ett bra humör. Det bästa av allt är att varje aktivitet bara tar mellan 5-15 minuter att göra. 👍

👉 Tips 10 - Gå på minnesbio 📽️

När du går på bio så påverkas ditt humör av filmen du ser - en komedi gör dig glad, en skräckfilm rädd osv.

Samma sak kan du uppnå genom att tänka tillbaka på ett av dina minnen. Dina minnen är nämligen som bilder eller filmer i ditt huvud och de är starkt kopplade till känslor. Om du tänker tillbaka på ett minne så kommer du återuppleva känslan du hade när minnet utspelade sig.

I ditt huvud har du en minnesvaktmästare, Hippocampus (egentligen är det två, en bakom varje tinning). Hippocampus är ansvarig för att både spara ner och hämta upp dina minnen. Men hippocampus sparar inte alla delar av minnet på samma ställe, den delar upp minnet i olika delar:

👁️ Syn

👂 Hörsel

❤️ Känsel

👃 Lukt

👄 Smak

Genom att be Hippocampus om att hämta minnet uppdelat i dessa delar så kan du göra upplevelsen av minnet, och därmed också känslan, starkare.

För att hjälpa dig så har vi spelat in en film där vi guidar dig i minnesbion. Det är alltså bara att lyssna och följa instruktionerna. Du börjar med att välja ett specifikt minne som du kommer ihåg väl och som är kopplat till den känsla du vill känna.

Kom ihåg att din känsla påverkar din prestation som sedan påverkar dina resultat. Vilken känsla behöver du känna för att nå dina önskade resultat?

Let's level up!⭐19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page