top of page
  • Skribentens bildJoanna

Bra semester med bra humör - Tips 12

En bra semester skapas av många dagar med bra humör! Men hur gör man för att slippa sura miner under semesterdagarna?

Vi har satt ihop en lång lista av tips med aktiviteter som får dig att komma in i ett bra humör. Det bästa av allt är att varje aktivitet bara tar mellan 5-15 minuter att göra. 👍

👉 Tips 12 - Beröm dig själv

Alla människor behöver beröm och uppskattning. Det får oss både att må bättre och prestera bättre. Och det gäller även dig. När berömde du dig själv senast?

Många av oss är snabba på att se våra egna brister, fel och tillkortakommanden. Kanske speciellt när vi tittar i spegeln. Är du en av dem som har svårt att se eller uppskatta dina positiva egenskaper och förmågor? Är du en av dem som tittar i spegeln och bara ser det dåliga?

Nej, du är inte perfekt. Du har naturligtvis en del "förbättringsområden". Men du har mycket som är otroligt bra också. Du har egenskaper i form av hur du ser ut, är eller beter dig som är fantastiska. Du har också talanger och förmågor som är unika för dig och som kan ge dig goda effekter och resultat.

Detta gäller alla människor. Alla människor en mix av saker som de uppskattar och saker de inte uppskattar. Framgången ligger i var du placerar ditt fokus.

För i varje stund gör du ett val. Du kan välja att lägga märke till det negativa eller det positiva i dig själv eller din omgivning. Tyvärr har vi ett inprogrammerat negativitetsbias som gör att vi automatiskt har enklare att fokusera på det negativa. Vi kan därför behöva träna på att också fokusera på det positiva.

Du kan börja träna redan idag genom att ge dig själv beröm. Säg det gärna högt så får det bättre effekt. Och om du är riktigt modig och vill ha extra stor effekt så ställer du dig framför spegeln, fyrar av ett stort leende som även når dina ögon och berömmer dig själv högt.

❤️ Du är fantastisk! Kom ihåg det!

"It's not what you are that holds you back, it's what you think you are not."

Let's level up!⭐18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page