top of page
  • Skribentens bildJoanna

Bra semester med bra humör - Tips 5

En bra semester skapas av många dagar med bra humör! Men hur gör man för att slippa sura miner under semesterdagarna?

Vi har satt ihop en lång lista av tips med aktiviteter som får dig att komma in i ett bra humör. Det bästa av allt är att varje aktivitet bara tar mellan 5-15 minuter att göra. 👍

👉 Tips 5 - Prata med en främling

Även korta relationer med främlingar eller ytliga kontakter gör att vi känner oss glada! Det beskriver Joe Keohane i boken "The power of strangers". Detsamma visar Gillian Sandstroms (psykologiforskare vid Essex universitet) studier. Hennes studier visar dessutom att vi underskattar hur mycket andra uppskattar oss.

Summa summarum: Prata med främlingar, du blir glad och de uppskattar det mer än vad du tror!

Jag pratade med en vilt främmande kvinna på matvarubutiken idag. Vi stod vid samma hylla och skulle båda välja bland de olika sorterna av senap. Jag frågade henne vad hon prioriterade i sitt val av senap - grovkornighet eller sötma? Det drog igång en trevlig konversation om senap! 😋

Och när jag kom till kassan (självscanningen var ur funktion denna dag) så fick jag också tillfälle att prata med den trevliga kassörskan. Jag märkte att när jag lämnade affären hade jag ett brett leende på läpparna. Dessutom hade jag spridit mitt leende både till "senaps-kvinnan" och kassörskan! 😁

Sprid lite glädje och genom att prata med de människor du träffar på! Det är en enkel sak, men den kan vara betydelsefull för den som är mottagare. Och samtidigt förbättrar du ditt eget tillstånd - win-win helt enkelt!

Let's level up!⭐14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page