top of page
  • Skribentens bildJoanna

Bra semester med bra humör - Tips 7

En bra semester skapas av många dagar med bra humör! Men hur gör man för att slippa sura miner under semesterdagarna?

Vi har satt ihop en lång lista av tips med aktiviteter som får dig att komma in i ett bra humör. Det bästa av allt är att varje aktivitet bara tar mellan 5-15 minuter att göra. 👍

👉 Tips 7 - Sätt dig på en stubbe i skogen!

Även om du har semester så är det lätt att det finns en lång "att-göra-lista" eller olika förväntningar på semestern. Det kan lätt leda till negativa känslor och stress.

Då brukar jag gå och sätta mig på en stubbe i skogen. Jag tar några långa, djupa andetag och börjar notera min omgivning. Jag blir medveten om

👁️ vad jag ser?

👂 vad jag hör?

❤️ vad jag känner?

👃 vad jag luktar?

Från början kommer jag naturligtvis att lägga märke till de stora, mest uppenbara sakerna. Men successivt blir jag sedan medveten om de små, subtila sakerna:

  • Myran som stretar och bär på ett stort barr

  • Hur det knarrar dovt i ett träd som vajar

  • Vinden som försiktigt smeker min arm

  • Den svaga lukten av nysågat virke

Det brukar sluta med att jag uppfylls av en känsla av kärlek och tacksamhet eftersom det är så otroligt vackert och fantastiskt. För mi är det är en energigivande återhämtning och ett sätt att fylla på energin igen.

För när det väl kommer till kritan så är du ganska lik din mobiltelefon. Du är överfull med funktioner och du behöver ladda batteriet med jämna mellanrum för att du ska kunna dra full nytta av alla dessa funktioner.

Hur gör du för att ladda ditt batteri?

Let's level up!⭐8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page